2017. dec 01.

Robotok, háborúk, BDSM

írta: RisleyAddix
Robotok, háborúk, BDSM

 

Mielőtt valaki erre gondolna: nem az emberek és robotok közti BDSM-ről lesz szó. Hanem arról, hogyha robotok fognak -szinte- minden munkát végezni az emberek helyett vajon a BDSM még népszerűbb lesz-e? A BDSM-nek van egy olyan előnye/tulajdonsága, hogy ott bármi lehetsz, ami szeretnél lenni: kutya, ló, macska, disznó, lábtartó, asztal, lámpa, inas, nő, férfi, unikornis, bármi.Azonban az emberek jelentős része ezeket a fantáziáit csak ritkán élheti ki, mert dolgoznia kell (illetve főzni, mosni, gyereket nevelni).

Vajon ha a munka terhe leesne az emberek válláról teljesen, vagy majdnem teljesen mennyivel nőne meg az emberek BDSM vágyainak beteljesülése? A válasz egyáltalán nem evidens. Egy-két éve Gloria Brame, amerikai szexológus (akivel idén tavasszal volt szerencsém találkozni is Budapesten) egy cikkében arról írt, hogy Libanonban megsokszorozódott azon férfiak száma, akik legalább egyszer elmentek egy dominához, az ottani háborúk miatt (Sajnos Brame írását már nem leltem meg, ugyanakkor van rá bizonyírék, hogy Libanonban valóban erős a BDSM jelenléte:

http://www.kinky.com/bdsm-lebanon/

Ennek oka pedig nem a robotokban, hanem a háborúban és a hatalmas félelemben keresendő. A kilátástalan helyzetek előhozzák belőlünk nemcsak az erős életösztönünket, de legmélyebb, elfojtott vágyaink megélését is.

 Ha teljes békességben élnénk és mindent robotok csinálnának körülöttünk, vajon mennyire jönnének belőlünk azok a belső vágyak, amiket fent említettem? Lehet, hogy ilyen körülmények közt teljesen más vágyaink lennének?

Ha a választ igen, akkor azt kell mondanunk, hogy a körülményeink kényelmesebbé válása nem segíti elő a BDSM vágyaink megélését.

Ha ez a helyzet, akkor viszont nem érdemes abba reménykednünk, hogy a kényelem majd felszabadítja a vágyaink megélését. Mit tehetünk ekkor? Egyszerű: éljük meg a vágyainkat anélkül, hogy várnánk arra, hogy a külső állapotok teljesen ideálisak legyenek ezek megéléséhez.

 

kinky_machines.jpg

Képet keresvén az íráshoz rátaláltam a Kinky Machine (Szexuálisan huncut Robot) nevű indie-rock együttesre.

 

A robotok pedig huncutok, és azok is maradnak:

https://www.youtube.com/watch?v=_mW7dU00fZc

 

U.I.: lehetséges, hogy az elkényelmesedésnek pozitív hatása lesz a BDSM vágyak megélésére, de ez nem garantált. Sőt az sem biztos, hogy a jövőben kényelmesebb életünk lesz. Ha viszont sanyarú évek jönnek majd, lehetséges, hogy örömük lesz az ürömben, ahogy azt a szíriai példából is láthattuk.

RisleyAddix

2017.10.10, 2017.12.01.

Solymár

Szólj hozzá

indie rock háború huncut BDSM Libanon Kinky Machine