2017. dec 02.

Schnauzer Protekció

írta: RisleyAddix
Schnauzer Protekció

A schanuzer, kutya fajta jellemzésében az angol wikipedia első jelzője a védelmező (protective):https://en.wikipedia.org/wiki/Schnauzer#DescriptionSzintén a fenti szócikk alapján a schnauzer kifejezés jelentése a német köznyelvben: bajusz.  Főszerkesztőnk szerint jól áll nekem a bajusz, illetve családilag több schanuzerünk volt. A BDSM-ben a puppy play-en (kutyás szerepjáték) óriás schanuzerként határozom meg magam (a fajta választást MasterDart, 2015-ös, Római BDSM Konferencián tartott puppy play -kutyás szerepjáték- előadásának köszönhetem, ahol  az amerikai úriember minden résztvevőtől megkérdezte, hogy milyen kutyaként határozza meg magát, miközben kutya üzemmódban /tudat állapotban (puppy mindset) van. 

dart_and_dan05_-k.jpg

A II. Magyar BDSM Konferencián, MasterDart társaságában.

Az idei II. Magyar BDSM Konferencián (Alcím: A Kelet Felemelkedése) MasterDart visszaemékezett 2 évvel ezelőtti, első találkozásunkra. Mind a kutya tudatállapotbeli fajtámra, mind arra emlékezett, hogy egy másik sráccal harcoltunk a dominanciáért, mikor sok kutya együtt játszott. Ő így látta az eseményeket. A magam részéről sokkal inkább arra törekedtem, hogy fenntartsam a rendet, a veszekedő feleket szétválasszam, békét biztosítsak a játék idejére. A másik fiatalembernek azonban a bartánője is ott volt a játszóterületen. Elképzelhető, hogy az kutya üzemmódbeli viselkedésem miatt veszélyben érezte saját párjával szembeni dominanciáját, ezért rontott nekem.

****

Az olvasó most joggal hihetné azt, hogy a puppy play fogom elemezni. Ha így hitted kedves olvasóm, most kiábrándítalak. A puppy play példája bevezetése volt a valódi témánknak, annak, hogy miért tartom szükségesnek a BDSM Közösségen belüli védelmezést és rendfenntartást. Személyiségem (5 év alatt, évenkénti egyszeri kitöltés utána) Ellenőr/ESTJ: http://lelektanitipusok.utkereso.eu/gondviselok/estj/. A BDSM Közösségben minimum két szempontból fontos az ellenőrzés és a rendfenntartás:

 A, A virtuális térben sok a troll (http://nexusbdsm.blog.hu/2017/12/02/a_troll_715#more13410705) aki beleköt másokba, jellemzően csak azért, hogy kötekedjen. A trollok ellen két győzelmi stratégia létezik, szerintem.

A legegyszerűbb módszer a kollektív leszarás. Azonban mivel szinte mindig vannak többen is, akik etetik a trollt, és reagálnak neki, ők nyomulna tovább. Itt érdemes az RPG-ékből -(Számítógépes és egyéb fantasy szerepjátékokból) merítenünk támadási stratégiákat. A számítógépes szerepjátékokban a trollokat nem feltétlenül nehéz megölni, ám ha nem eresztünk beléjük tüzes, vagy savas nyilat, vagy fagyasztjuk szét a seggüket, gyorsan regenerálódnak és újra nekünk jönnek. Ez pedig elég idegesítő tud lenni, ha épp érdemi csatát folytatunk erősebb ellenfelekkel, mikor is a legyőzöttnek hitt trollok, háturul, anális erőszakot akarnak rajtunk elkövetni bunkó módon, bunkóikka felfegyverezve.

 B, A BDSM események bár alapvetően kultruáltak és békések, mint mindenhol sajnos itt is előfordulnak zavaró tényezők. Nem az a baj, ha valaki szeret ismerkedni. Szerintem még az sem baj, ha valaki nyíltan elmondja a másik félnek, hogy mit szeretne tőle. Azonban vannak olyan egyedek, akik nem értik  Nemet. Most nem a szűzkurvás:"nemtudom, bassz meg, jaj de még se, gyeremár dugj...jaj mit akarsz hashtag metoo" nemekre gondolok, hanem a valódi nagybetű Nemekre. Mikor valaki kerek perec azt mondja: Nem. Ennek erőteljesebb kifejezési módja lehet a tiltás facebookon vagy más közösségi oldalakon -is-: fetlife.com, smpixie.com, efetis.hu.

Rendteremtésre és Schnauzer Protekcióra akkor van szükség, amikor a zavaró tényező nem tud leállni a másik határozott kérésére ellenére sem. Trükkös azonban a helyzet, mert van amikor mindkét fél kölcsönösen azt állítja, hogy a másik zaklatja. Öööö...ilyenkor légy okos! A nyáron belefutottam egy ilyen esetbe. A végére majdnem én lettem  hunyó mindkét fél szemében. Végül erőteljesen, poroszosan közöltem velük, hogy oldják meg maguk közt a problémájukat.  Felmerül a kérdés, hogy mégis milyen követelmények esetén lehet akkor Protektív Porosz Ebként közbe avatkozni?

- Egy eseményen személyesen észleljük a zaklatást, vagy a sértett fél odajön hozzánk, ott és akkor, amikor személyesen atrocitás éri (ezt szoktam javasolni az embereknek, mert így a legkönnyebb és leghatékonyabb a segítség nyújtás)

 - Ha a fenti követelmény nem teljesül: vagy azért, mert a helyszínen nem jelzi felém az illető, hogy sérelem érte, vagy azért, mert "csak" virtuálisan érte sérelem, akkor jön az adatgyűjtés

- Adatgyűjtés: a hazai BDSM Közösség aktív tagjai nincsenek többen mint egy kisebb falu  lakossága(pár száz fő), így ha egy adott személy többeket, határozott kérésük ellenére baszogat arra könnyen fény derül. Fontos, hogyha a sérelmezők egy adott baráti kör tagjai felmerül, hogy valójában pusztán alap nélkül le akarnak járatni valakit. Ilyenkor alaposabb vizsgálat szükséges. Az eddigi néhány esetben, amikor zaklatás gyanúja merült fel valakivel szemben, -szerencsére- egymást nem, vagy alig ismerő emberektől érkeztek panaszok ugyanarra az emberre, így könnyű volt az esetek elbírálása.

Felmerül egy újabb kérdés: miért rendőrködöm és bíráskodom, avagy Schnauzerkedem?

Egyfelől a hazai BDSM Közösségben belső igény van arra, hogy azok, akik nem tisztelik mások döntési szabadságát ne lehessenek a Közösség tagjai. A magam részéről ezzel egyetértek, és alapos vizsgálódás után, ha szükséges ki is tiltom a másoknak -potenciálisan- kárt okoz személyeket.

Másfelől BDSM eseményszervőzként kötelességemnek érzem a társaság megszűrését. Egy hete voltam Belgrádban (Szerbia) egy helyi BDSM buliban, ami nagyon kellemes volt. Ugyanakkor volt pár ember ott, akiről lerítt, hogy fingja sincs, hogy hol, milyen eseményen van. A bőrhámomat egy részeg lány például nem tudta mire vélni, és hiába magyaráztam el neki, hogy ezt Budapesten vettem, csak azt kérdezgette, hogy "ez milyen típus/verzió?" Végül a helyi segítőmet Jelenát kellett megkérnem, hogy beszéljen szerbül a "hölggyel", mert már kezdett nagyon idegsítővé válni.

Vannak, akik szerint ez aggályos viselkedés, sőt önkényes. Több másik esemény szervező pedig olyan embereket is beenged a rendezvényeire, akikről közösségi szinten tudott, hogy testileg több emberben kárt tettek, vagy éppen az, hogy rendszeresen zaklatnak másokat. Lehet erőteljesen befogadónak és liberálisnak lenni. A magam részéről a Közösség megerősítésének és védelmének érdekében megelőzés és rend párti vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy a kulturált szórakozást és tréfálkozást tiltanám, vagy korlátoznám, de aki 6-7 embert rendszeresen zaklatott telefonon és/vagy üzenetben, vagy, aki a szemem láttára tett kárt másban (drogos és alkoholos befolyásoltság alatt) azt nem fogom beengedni egyik általam szervezett eseményre sem. 

 

schnauzer.jpg

Éber megfigyelő, avagy: Schnauzer Protekció

Természetesen mindenkinek joga van a véleményéhez. Egyetlen kérdésem lenne azokhoz, akik szerint a Schnauzer Protekció önkényes és aggályos:  mit kellene tennem, amikor rettegve írnak nekem -szerencsére csak ritkán,- hogy ők csak akkor jönnek le, ha X vagy Z nem lesz jelen az adott eseményen? A kérdés megválaszolásához vegyük figyelembe, hogy X és Z jellemzően olyan személyeket jelölnek, akikről köztudomású, hogy rendszeresen zaklatnak másokat/hanyagságból testi károkat okoznak  a BDSM Közösségen belül. 

 Solymár

 

Szólj hozzá

buli zaklatás szervező Róma Szerbia BDSM Schnauzer #metoo II. Magyar BDSM Konferencia petplay puppy play MasterDart