2017. dec 04.

A jelen párkapcsolatainak dekadenciája

írta: Lucifer1990
A jelen párkapcsolatainak dekadenciája

Korunkban egyre inkább kezd vírusként terjedni a megcsalás avagy a szeretői viszony kialakítása. Ennek több oka is lehet. Egy részről sokkal elfogadottabb lett aminek több eredője is van. Nem szeretném mindet kivesézni de íme egy példa. Gondoljunk csak Clinton bácsira akiről szintén kiderült, hogy ugyanolyan esendő mint bárki más. Megbukott és nyilvánosan elismerte, hogy ő is ember és ezzel együtt hajlamos arra, hogy vétkezzen. Másrészről személyes véleményem szerint a technika fejlődése nagyon felgyorsította a világot és ebből az ismerettségek kialakítása sem kivétel. Erre tudnám példakánt felhozni a társkereső honlapok, Facebook és különféle alkalmazások megjelenését. Illetve a technika akként is szerepet vállalhat ebben, hogy most már nem szükséges titkos telefonokat folytatni, sms-t küldeni a kapcsolat tartáshoz. Elég csak egy messenger vagy más alkalmazás használata. A telefon pittyeg de még azt sem teszi ha lehalkítod. Ráadásul a telefonok biometrikus szenzora (retina szkenner, újlenyomat olvasó) garantálja, hogy senki nem lát bele az üzeneteidbe. Teljes privát szférát biztosít egy titkos viszonynak. Ebben a témában a saját véleményem egy szubjektív nézet és nem abszolút igazság. Ez a téma erkölcsi vonatkozású ezért mindenki másképp ítéli meg az ezzel kapcsolatos dolgokat. Nagyon részletesen nem mennék bele, mert abszolút szituáció függő kinél hogy alakul ki, meddig tart és milyen a jellege. Azonban felmerül pár alapvető kérdés a szeretői viszonyt illetően, ami jó tanulópénz lehet a megcsaló fél és a szerető számára is. A BDSM-et érintőlegesen pedig megemlíteném a Mistress titulust. Amikor meséltem RisleyAddix barátomnak milyen témában is szeretnék írni megosztott velem egy érdekes információt. A hölgy domináknak jár ez a megszólítás, magyarul Úrnőt jelent. Azonban van egy másik fordítása is, ami úgy értelmezi, mint„ kitartott szerető”:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mistress_(lover)#Definition

 

Mit vársz a viszonytól?

 

Talán ez a legmeghatározóbb kérdés, ami a kiindulópontot meghatározza, mert míg nem vagy tisztában mit is keress, addig nem tudod merre kapirgálj. Ennek okán kiszolgáltatod saját magad annak, hogy lebukj, avagy egy futó kaland másik résztvevője bemárt a párodnál, házastársadnál. A szerető pedig bele keveredhet olyan szituációkba ami nem kívánt sőt nagyon kellemetlen helyzetet szülhet. Amíg nincs tisztában az ember a szükségleteivel, ami miatt egy szeretői viszonyba, kalandokba kezdene nincs is értelme belevágni. Elvégre amig nem tudod mit is akarsz valójában honnan tudod hogy a párod nem képes ezt megadni?! A szerető pedig számoljon a szerepének negatív vonatkozású tényezőivel is. Abszolút nem vagyok a szeretői viszony ellentüntetője. Sőt, elég sokszor volt is részem benne. Azonban ez egy olyan társasjáték, amit tudatosan kell játszani. A tét amit az asztalra raksz ilyenkor nem egy zseton hanem a kapcsolatod, házasságod jövője ami lássuk be elég becses a legtöbb ember számára.

 

Mik a veszélyei?

Természetesen ilyenkor elsőként mindenkinek a lebukás jut eszébe. Valóban ha nem óvatos az ember mert rutinszerűen hűtlen akkor saját magát is veszélybe sodorhatja. Azonban a legmeghatározóbb tényező a partner választás. Nyílván nem választhatja meg az ember, hogy kihez vonzódik de azt igen, hogy kinek ad rá esélyt. Sokan azt mondják partnerválasztási szempontból az a legkézenfekvőbb ha mindkét fél kapcsolatban, házasságban él. Ennek vannak előnyei illetve hátrányai. Előnye nyilvánvalóan a partner felőli biztosíték, hogy ő sem akarja kockáztatni az otthoni békét. Hátránya a légyottok összehangolása. Két dolgozó, külön kapcsolatban élő ember sokkal nehezebben számol el az idejével mint egy. Ami még nehezítheti a dolgot az az óvatosság. Itt nem csak arra kell ügyelni, hogy te tudsz e üzenni a másiknak, hanem arra is, hogy az a másik félnek alkalmas e éppen.

Egyedülálló szeretőt tartani sokkal kényelmesebb dolog racionális szempontból. Akkor veheted fel vele a kapcsolatot, amikor akarod illetve a találkozók lefixálása is sokkal egyszerűbben és probléma mentesebben zajlik. Hátránya ha nem a megfelelő partnert választod szeretőnek mert egy rossz vita során veszélybe sodorhatja a kapcsolatodat és ő meg csak mossa kezeit és tovább áll. Személyes véleményem szerint egyik fajta viszony sem kevésbé veszélyes, mint a másik ezért inkább partnertől kell függővé tenni.

Akad aki a partnerét kalandvágyból elég sűrűn cseréli ami a legveszélyesebb stratégia szerintem. Ugyan nem kell CIA-s háttér elemzést végezni mielőtt ágyba bújsz valakivel de egy alapos felszíni ismerkedés nem árt. BDSM berkeken belül. Velem is előfordult már, hogy egyik éjszaka az én ágyamba bújt az illető és az én pálcám csattant a hátsóján, de a következő héten már egy másik „bajtársammal” élte meg ugyanezt az illető. Ez egy veszélyes bicikli mert országunk BDSM közössége nagyon kicsi és hamar visszajuthat az ember párjához az elkövetett galádságok híre, sőt meg is bélyegződik azon emberek szemében akik szeretnek ítélkezni.

Szeretői szempontból talán az egyetlen veszély ami fennállhat az az érzelmek elmélyülése. Szeretőként a legrosszabb hiba amit elkövethetsz az a szerelem. Érzelmileg kiszolgáltatod magad egy olyan szituációban, amiben egészen biztosan a bot szaros vége fog jutni. Emellett ha egy dominánsabb egyed a viszony másik tagja, az még vissza is fog élni ezzel és kénye kedve szerint fog játszani veled. Semmiképpen sem tanácsolom. Ha úgy érzed kezdesz mélyebben érezni akkor ints be a másiknak és keress új kiszemeltet.

 

Mi a plusz amit adhat?

Ez elég szubjektív de tudok pár támpontot adni. Első sorban az izgalom és a kaland. Minden ember vágyik az izgalomra, ármányra, szenvedélyre és a fokozott intimitásra. A szeretővel való ismerkedés, flörtök illetve a viszony kezdeti fázisa a legérdekesebb és izgalmasabb. Mindennaposan megkell felelned a munkahelyeden, család elött, párod elött. A szerető az a valaki akit akkor húzol elő amikor épp kedved támad hozzá és persze megengedheted magadnak. Egy ilyen viszony mindkét tagja élvezeti alany hiszen az alapja ennek az, hogy mindkét fél ki tudjon kapcsolni és az alkalomnak élni. Az izgalmat több minden biztosíthatja.  Egy részről a tudat, hogy egyik este még a szeretőd ágyában hemperegtél, de másnap este már a párod által nyújtott kényelmet és támaszt élvezheted. Egy részről megkapod az érzéki illetve a vad szexet bdsm-el kiegészítve, ha az is szerepet kap a viszonyban. Másrészről viszont a lelki és érzelmi támaszod is megvan az életedben amire szükséged van. A szeretővel olyan szexuális és érzelmi kalandokat élhetsz meg amiket a pároddal nem. Ő egy erre alkalmas személy.

Bizonyos fokon még az érzelmek megjelenése is egészséges egy szeretői viszonyban hiszen a szenvedély alapvetően feltételez bizonyos jellegű érzelmeket. Sokak ezért is kezdenek viszonyt mert hiányzik az érzelmi impulzivitás a kapcsolatukból. Ha elég erős önkontrollal rendelkezel akár bele is engedheted magad. Ha nem akkor jobb ha elváltok mert minden este magányosan fogsz elaludni a párod mellett a másikra gondolva. Ennek hatásait, következményeit, van aki vállalja és van aki nem.

 

Mi az amit csak egy viszony nyújthat?

Erre a válasz elég egyszerű és rövid. Egy szeretői viszonyban nem kell a teljes valódat megmutatni a másiknak. Ez az a nexus ahol csak a jó oldaladból adsz és te is a másik jó oldalából kapsz.  Ezzel egy picit a saját egotoknak is kedveztek és elhitetitek egymással, hogy tökéletesek vagytok. Egy illúzió felhőbe csöppentek és jól is érzitek magatok benne.  A felhő akkor foszlik szerte amikor az egyik fél hiábzik és igenis kiderül, hogy ő is emberi lény és bizony nem tökéletes. Ez még egy kezelhető dolog de sokan nem képesek elviselni, hogy megvillant a jellemük kevésbé tetszetős oldala is ezért menekülőre fogják.

 

A szeretői viszonyra nagyon sok indok merülhet fel ami szubjektív. Mindenki számoljon el a saját lelki ismeretével, hogy miért vág bele. Egy valamiben biztos vagyok. Aki egyszer megcsalja az aktuális párját az máskor is megfogja. Lehet, hogy a következőt nem de azt akit felszarvazta a párja azt nagyon nagy valószínűséggel felfogja még többször. Soraimat egy közmondással zárom, amit figyelmébe ajánlok, szeretőknek és megcsalóknak egyaránt:

„A tiltott gyümölcs a legédesebb de nagyon könnyen ránk is tud rohadni!”

 

Szólj hozzá

kapcsolat megcsalás viszony BDSM Közösség