2017. dec 03.

Szekták a "szektában"

írta: RisleyAddix
Szekták a "szektában"

Sok jó ember, nagy helyen sem fér el?

A BDSM-et aktívan megélő embereket sokan kívülről valamiféle szektának látják:

http://kiettemeg.pestisracok.hu/2017/11/perverz-elmebetegek-akcioban/

Bár a valóságtól igen távol áll, amit rólunk és Közösségünkről hisznek, úgy gondolom, hogy mi sem vagyunk jobbak ítélkezés terén, mint azok, akik bennünket elítélnek. Mire is gondolok?

A hazai BDSM Közösség számos kisebb közösségből áll össze. Ez nagyon jó így, varietas delectat, meg minden. Azonban a kisebb BDSM Közösségek tagjai gyakran vagy nem tudnak a többi létezéséről, vagy ha tudnak úgy köpik le -általában virtuálisan,- más mikro közösségek tagjait, hogy még életükben nem találkoztak velük, és csak pletykákat hallottak a tevékenységükről.

Lássuk a hazai BDSM mikro Közösségeket:

Pixielakók: talán a legnagyobb hazai BDSM mikro közösség. Mint jellemzően a domináns csoportoknál itt is megfigyelhető gyakran más hasonló csoportokkal szembeni felsőbbrendűség tudat. Ez tehát nem az oldal kritikája, hanem egy általános szociológiai megállapítás. 

Fetlifeosok: a fetlife.com a világ legnagyobb, bdsm-fétis közösségi oldala. Itt legalább 4 csoport van magyaroknak, Magyarországon élőknek. Ezek aktivitás viszonylag alacsony, ám a szektásodás itt is erősen megfigyelhető. A Hungary csoport számos tagja például olyan megjegyzéseket tesz, amiből -számomra,- úgy tűnik, hogy úgy vélik, hogy csak a Fetlife-on, leginkább ezen belül is csak a Hungary csoportban van virtuális BDSM élet Magyarországon. Hozzá kell tennem, hogy a legutolsó, itteni, aktív topikban számos külöföldön élő magyar volt. Ez nagyon örvendetes, de ha kifejezetten a hazai BDSM aktivitása iránt érdeklődünk, akkor bár fontos, hogy a külföldön élő, néha hazalátogató magyarok aktvitása, ám -szerintem- még fontosabb az itthon élőké. Fetlife-on pedig a pixie-hez és a facebook csoportokhoz képest nagyon alacsony a közösségi magyar aktivitás.

Facebookcsoportosok: több BDSM, facebook mikro közösség is létezik. Ezek közül számos olyan akad, aminek több ezer tagja van. Ezek közül sokan rendelkeznek 2-3, de olykor 5-10 különböző facebook fiókkal. A több ezer vagy több száz fős virtuális csoportok ellenére a valós hazai, aktív, magát BDSM-es körökben arccal felválló emberek összlétszáma 400-500 fő körül mozog. Tapasztalataim szerint. A különböző facebook csoportok vezetői gyakran uszítanak más BDSM-es facebook közösségek illetve az Smpixie, a Luxuria és a Magyar BDSM Konferencia ellen. 

Ashrakosok: az általam legkevésbé ismert csoport. Rendszeresen tartanak találkozókat, amik állítólag magas színvonalúak, személyes tapasztalatokat nem tudok megosztani ezzel kapcsolatban.

Efetisesek: nem az elektro szerelmeseiről van szó. A https://efetis.hu Magyarország egyik hiteles BDSM-fétis oldala, amelynek vezetője igyekszik összegyűjteni a hazai Közösség eseményeit, és ezt megosztani velünk. Az efits tagjai jellemzően nyitottak más mikro közösségekre is.  Ennek is szociológiai oka lehet: egy kisebb, -egyelőre- nem erősen szervezett közösség tagjai, hajlamosabbak másokkal is jó viszonyt fenntartani, mivel nincsenek olyan erős, közösségi szabályok és dinamikák, amik ezektől visszatartanák őket. 

Mindenesek: viszonylag kevesen vannak (ami érthető, mert nem kevés időt kíván minden, vagy szinten minden hazai, BDSM mikro közösségben jelen lenni). Olyan emberek, akik igyekeznek a hazai BDSM-et egy Közösségnek látni, tiszteletben tartva, hogy vannak ezen belül kisebb közösségek. Akadnak köztük olyanok is, akik a Nemzetközi BDSM Közösséggel is ápolják a kapcsolatot. Bizonyos hazai közösségek ezt is bűnként állítják be. Ami elég szomorú - még akkor is ha csak pénzügyileg nézzük a dolgot,- tekintve, hogy hazánkba rengeteg külföldi érkezik minden évben, kifejezetten a BDSM miatt, vagy a BDSM miatt is. Ezek az emberek pedig szépen növelik hazánk GDP-jét, arról nem is beszélve, hogy jókat lehet velük beszélgetni, sőt mi több, játszani is.

Más csoportok: minden bizonnyal volt akit kihagytam a felsorolásból. Ha valaki emiatt sértve érezné magát, úgy elnézését kérem. Nem adatbázisból, vagy valamilyen statisztikából, hanem az eddigi ismereteim és tapasztalataim alapján dolgozom. 

Természetes és valószínűleg a történelem folyamán -az idilli idők eljöveteléig- így is marad az, hogy még a különlegesebb érdeklődési körű Közösségek, még kisebb országokon belül is szétszakadnak sok kisebb csoportra. Ez önmagában nem is lenn baj, de amikor ismeretlenül köpködünk olyanokra, akiket nem, vagy csak hallomásból ismerünk, akkor nem vagyunk egy cseppet sem jobbak, mint a minket elítélő, minket egyáltalán nem ismerő, nem-BDSM-es emberek. Csak nehogy a végén arcon köpjük a saját csoportunkat:

Kapcsolódó kép

"- Egy valamit utálok jobban a Rómaiknál, azt a büdös Júdeai Nép Frontot.

- És még a Júdeai Nemzeti Frontot is.

- Pfú de rühellem őket.

- A Júdea Népe Frontot. Köpködők.

 

Solymár

- Ajj de rohadtak..

- Mi vagyunk a Júdea Népe Front."

- Ooo..azt hitem mi a Nemzeti Front vagyunk.." Brian élete. 

 

Szólj hozzá

facebook csoport BDSM Közösség ashrak efetis.hu smpixie fetlife