2017. nov 29.

Mazochista bottom és mazochista szubmisszív

írta: VoodooLove
Mazochista bottom és mazochista szubmisszív

"Számos ember akad, aki a BDSM-ben alárendelt szerepet/életmódot kedvelő embereket egyetlen címkével tud/hajlandó csak jellemezni: ezek jellemzően a szub vagy a szolga." -Risley Addix

220249_07big.jpg
Ezt az írásomat, azért kezdtem
Risley Addix idézetével, mert részben az ő írása inspirált (A szolga, a szub és a bottom), ahol remekül összefoglalta a BDSM-ben is ismeretes szexuális szerepeket.

Bevallom, hogy az Elite Pain csoport filmjei annyira sosem mozgattak meg úgy igazán. Viszont a casting videók talán a filmeknél is érdekesebbek. Majd 100 ilyen válogatás videót néztem végig, amiből hármat választottam ki, csupán azért, mert itt remekül látszik, hogy mi a különbség egy mazochista bottom, és egy mazochista szubmisszív lány között. A végére pedig, ráadásnak egy kakukktojást hagytam.

Előre szólok, hogy a videóban durva jelenetek is láthatóak, ami a nyugalom megzavarására is alkalmas lehet. Így, akit ez zavar, az ne nézze meg!


A sorban az első lány a "bottom lány" volt. A bottom: olyan személy, aki csak a játék ideje alatt alárendelt, számára ez csak játék, kikapcsolódás. A "pszichoszadista" élményeim során találkoztam olyan lánnyal is, aki az alárendelt szerepet, nem élvezetből, mint inkább félelemből vállalta magára. Erről bővebben itt olvashattok.
Az ilyen típusú alanyt a saját szóhasználatomban, aktív-szubnak is szoktam nevezni. Ebben a formában ez nem azonos a homoszexuálisok által használt, aktí-passzív kifejezésekkel. Míg ott az aktív, általában a dominánsat jelzi, a passzív pedig az alárendeltet. Tehát ott is a bottom, az aki a női szerepet vállalja magra az együttlét során.

Jól látszik, hogy a lány karakterénél fogva, izgága, nehezen fogad szót, és pimasz. Különböző fórumokon, a domináns férfiak ez ilyen típusú lányokat élből elutasítják, mondván, hogy "nem igazi szub", vagy "rossz szub". Pedig szadista szemmel, remek partner válhat egy ilyen lányból is, hisz a videóban is jól látszik, hogy a fájdalmat jól tűri, és még élvezi is. A tű látványára pedig sok esetben egy valóban szubmisszív partner sem reagálna ilyen jól. A a BDSM játékok során, nem csak mint egy szadista eszköz játszhat komolyabb szerepet, de ez lehet a félelemjáték, egyik eszköze is. Ebben az esetben még használnunk sem kell, elég a jelenléte, és máris beteljesítette a funkcióját.

A videóban szereplő második lány, egy igazi szubmisszív mazochista. A szubmisszív: nemcsak a játék időtartamára alárendelt, az életben is szeret Ura/Úrnője/Gazdája kedvére tenni. A BDSM fórumokon a domináns férfiak, gyakran azzal a kritikával illetik az ilyen hölgyeket, hogy ez már inkább az "életképtelen kategóriába" tartozik, és már nem nyújtanak olyan izgalmat mint egy "igazi szub" nő. Pedig szadista és domináns szemmel is, kiváló partnereink lehetnek. Steven Shainberg, A titkárnő című filmjében, a főszereplő lány, Lee története, éppen egy ilyen lánynak a történetét meséli el nekünk.

tumblr_o4hdx4puy11vpoxleo1_500.gif

Felhívnám a figyelmet arra, ahogy ezt a castingot a szadista mester, szuggesztióval vezeti be! Még meg is ugráltatja nekünk egy kicsit alanyát. Megjegyezném, hogy a majd 100 castingból talán ezek azok, amik a legkevésbé sem durvák, és minden alkalommal a castingoltató mester, pontosan fel tudta mérni, hogy alanyainak, hol vannak a határai, és mindig ott állt meg a castingnál is. Itt is még mielőtt bármi történt volna, az eszközt, amit alanya kiválasztott, átadta neki, hogy vizsgálja meg. Ekkor még, talán azt gondolhattuk, hogy ez a lány lesz az aki semeddig nem fogja bírni majd a fizikai fájdalmat, ám mégis szinte szemrebbenés nélkül csinálja végig a gyakorlatokat. A játék során a mester, a lány kezébe ad egy lovaglópálcát, és arra kéri a lányt, hogy üssön vele a tenyerére. A lány nem teszi meg. Ez az amire korábban azt írtam, hogy SM szempontból, ez lehet a lehető legjobb párosítás egy szadista és mazochista között. Az én szóhasználatomban, passzív-szubként is szoktam rájuk hivatkozni.

A videóban szereplő harmadik lány pedig a kakukktojás a három szereplőből. Az introvertált, hatalmi pozícióba helyezett kéztartásról, a tantrás cikkemben már kitértem.

ckiailhxiaacy8g_jpg_large.jpg

"Mint amikor a domináns szadista nő egy BDSM castingra megy és közlik vele, hogy most itt te leszel az aki kapni fog. És ott ül a keresztbe tett karjaival. Hogy az a kéztartás mennyire árulkodó! Nincs a homlokára írva a beállítottsága de abból a tartásból pontosan tudod, hogy ő nem azért van ott, hogy elverjék. De amikor a Mester rákérdez, hogy "mit szólnál a másik oldalhoz?", akkor a szeme felcsillan és elmosolyodik. Az menni fog. Menni bizony."

A harmadik lány példája is azt erősíti, miszerint az S&M-ben a szerepek váltogatása, gyakran veszélyeket rejt magában.

Szólj hozzá

videó félelem manipuláció top agykontroll szadizmus szadista pszichoanalízis bottom mazochista szubmisszív domináns BDSM érzelmi szadizmus Elite Pain