2017. nov 30.

A Birodalom visszavág

írta: VoodooLove
A Birodalom visszavág

Homoszexualitás a Harmadik Birodalomban

A homoszexualitás többek között egy olyan pont, amivel szintén nem volt képes a Harmadik Birodalom megbirkózni. Látszik, hogy egyre jobban csúszik ki a rezsim kezéből a "megoldás". A melegek, csak onnantól váltak üldözötté, amikor már nem láttak bennük politikai hasznot. Ezzel szemben a női homoszexualitás már elfogadottabb volt. A melegek üldözése része volt a rendszernek ugyan, de ennek vannak előzményei, ami nem kifejezetten a náci rezsimhez köthető.

zqihfbg.jpg

"A német büntetőtörvénykönyvbe 1871-ben került be a 175. paragrafus, amely alapján a homoszexuális cselekményeknek büntetőjogi következményei voltak"

A rezsim ideológiai fenyegetést látott a homoszexualitásban, de nem volt kidolgozott terve a melegek megsemmisítésére . Azért azzal már képben voltak, hogy a homoszexuális hajlamokat nem tudják az orvosok, és a pszichológusok gyógyítani, ezért látták szükségesnek elnyomni azokat. Heinrich Himmler egy beszédében megjegyzi, hogy feltehetően a német lakosság 7-8 százaléka meleg. A tiltás célja az elrettentés volt. Többé kevésbé sikerül is..., bár inkább kevésbé, tekintve a wehrmachton belüli homoszexualitás népszerűségét.

34-től 42-ig egyre szigorlóbbak a rendelkezések. Feltehetően egyre jobban csúszik ki a hatalom kezéből a valóságos helyzet. 38-ig felpörög az elítélt homoszexuálisok száma, majd csökken, pedig csak 1940-től szállítják őket lágerekbe. 38 után életbe lép az "Umerziehung". Ez olyasmi mint, amit ma elterelésnek neveznénk. Tehát ha az alany hajlandóságot mutat a változásra, akkor nem szállították lágerbe. Az átnevelésnél a pszichológiát, és a pszichoterápiát is bevezették. Eredetileg a reménytelen eseteket is hasznosították volna a "nemzeti közösségben", a kasztrálásuk után. Hogy az elmélet, és a gyakorlat hogyan találkozott volna, azt már csak találgatni lehet. Feltehetően még sok fejtörést okozott volna a náciknak.

Nicky Crane, Martin Webster, Peter Marriner, Michael Kuhnen mind nyíltan homoszexuális neonácik. Talán a "Homokauszt" sikertelensége szolgált nekik ideológiai alappal. Michael Kuhnen német neonáci így magyarázta a homoszexualitását;

khnenbild.jpg


"A neonácik közötti szeretet a bajtársiasság megjelenésének formája, tehát erősíti a köteléket, ha a tagok egymással szexuális viszonyt is folytatnak. "

Kuhnen szerint az államrend és a kultúra férfias elveken alapul, az ember szexualitása pedig a nemzeti közösség iránti odaadást szolgálja, ami nem mond ellent a nemzetiszocializmusnak. Azt hiszem ezt joggal nevezhetjük hímsoviniszta felfogásnak. 1991-ben AIDS-ben halt meg.


https://de.wikipedia.org/wiki/Michael_K%C3%BChnen

Szólj hozzá

homoszexualitás szexualitás náci homofób nemzetiszocialista