2018. máj 17.

Para-dicsom

írta: RisleyAddix
Para-dicsom

Kiskertet mindenkinek.

A minap néztem egy beszélgetést Kálmán Olgával, Nagy Józseffel, és Para-Kovács Imrével: https://hirtv.hu/egyenesen/maradnanak-2461212. Para többször utalt rá, hogy őt már nem érdekli a közélet, és otthon a kertjében műveli a Para-dicsomjait és más haszonnövényeit. Ez nem azt jelenti, hogy támogatná, hogy bárkit ellehetetlenítsenek, ő kiábrándult és közönyös. Én is egyre több örömemet lelem a saját kiskertemben, a tyúkjainkban és a kutyáimban, a bodzaszedésben (vagy bármilyen éppen szezonális növények begyűjtésében). Ezek a tevékenységek pozitívan hatnak az elmére. A BDSM is tud nagyon pozitív lenni, ám azt egyedül sokkal nehezebb végezni, mint a fent említett hadi műveleteket. 

Sok ismerősöm van, aki lakásban él, de ott is termeszt paradicsomot, chili paprikát és egyéb növényeket. Tegnap a boltban megkérdezte a kedvenc pénztárosom, hogy hogy áll a kiskertem és megjegyezte, hogy megéri chili paprikát termeszteni, mert meglehetősen drága megvenni a boltban.

Részlet első saját kiskertemből,

A fűszerkereskedők nem véletlenül voltak régebben, gyakran meglehetősen tehetősek. A háztáji kertészkedést azonban alapvetően nem az anyagi haszonszerzés, hanem a lélek építése végett ajánlom mindenkinek.

 

Szólj hozzá

közélet pszichológia fűszer pozitív gondolatok