2017. dec 01.

A genderkurzus tíz fő bűne

írta: VoodooLove
A genderkurzus tíz fő bűne

Volt már róla szó, de nem bírtam ki, hogy ne osszam meg ezt a vitát itt. Talán érthető miért, hisz a téma folyamatosan aktuális.

 Még annyival kiegészíteném, hogy Puzsér Róbert a második részben feltehetőleg, Dr. John Gray, A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek - Az igazi párkapcsolat kézikönyve című könyvének ideológiáját villantja fel, amire már én is sokszor hivatkoztam, amikor férfi-női kapcsolatokról írtam.

 "Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal. A marslakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőkifejtésüket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás. A vénuszlakó nőknek más az értékrendjük. Szerelem, folyamatos kommunikáció, mély kapcsolat kiépítése a fontos. Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésüket kapcsolataik minősége határozza meg. A marsbéli és vénuszlakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddigi természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatként hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot. A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival: - segít, hogyan szeressük a másikat anélkül, hogy megfojtanánk egymást, - miként bocsássunk meg egymásnak úgy, hogy ne csorbuljon önbecsülésünk, hiszen valamikor úgy imádtuk egymást."

 

El kell ismernem azt, hogy igaza van az Intimitás Gourmet-nek abban, hogy a feminizmusra, nem az anti-feminizmus a válasz. Puzsér Róbertnek pedig abban van igaza, hogy ezek mögött az ideológiák mögött, bizony politikai motiváció rejtőzik. Ezt mi a BDSM közösségben a másik oldalról is megtapasztalhattuk idén, amikor a II. Magyar BDSM Konferencia után, "elmebeteg, liberális, genderista pedofil bűnözőknek" állítottak be minket egy erősen alulinformált cikkben. Pedig a Konferencián a keresztény-hetero szemlélet is jelen volt, ebben az értelmezésben pedig magában a BDSM-ben is a férfi-női princípiumokat látják azok, akik ezt az irányt képviselik.

Rendszeresen vágják a fejemhez azt, hogy amiről írok az csak egy "agyzsugorító okoskodás, megtömködve misztikus ködöt generáló szakzsargonnal". Magyarországon elég jó fejű BDSM-ek vannak de, hogy miért nem írnak, tartanak előadásokat gyakrabban, azt tőlük kéne megkérdezni. Van egy sanda gyanúm, hogy azért nem, mert nem szívesen állnak bele abba, hogy okoskodásnak tartsák a szemléletüket, vagy hogy deviáns és beteg jelzőkkel legyenek felcímkézve.


Sajnálom, hogyha egyesekben "misztikus ködöt" hagy a mondandóm! Nem szeretem a szakzsargont a BDSM-ben sem, de sajnos vannak kifejezések, amivel nem árt ha tisztában van az ember. Ha például az idei BDSM Konferenciáról nem annyi jelent volna meg az online médiában, hogy az "elmebeteg, pedofil, genderbűnözők" parádéznak, hanem az előadások témájába is bepillantást nyújtottak volna, talán nem lenne ilyen nagy a köd a BDSM-el kapcsolatban sem.

Azt pedig, hogy a nők elleni erőszakot és nemek közti egyenlőséget politikai szándékkal felhasználják, én mint magyar BDSM érdeklődésű ember, nem csak a liberálisoktól nem fogom elfogadni, de a sajátjaimtól sem. Ez az embereknek egy olyan aljas és undorító manipulálása, amit nem fogad be a gyomrom, sem innen, sem onnan. Sem sehonnan.

Szólj hozzá

politika erőszak manipuláció BDSM #metoo II. Magyar BDSM Konferencia egynejűség