2017. dec 16.

Cédulázás, beskatulyázás a vágyak halála

írta: Lucifer1990
Cédulázás, beskatulyázás a vágyak halála

Az ember nap mint nap szembesül szinte mindenhol azzal, hogy akármerre jár és ismerkedik bekategorizálják egy bizonyos ember típusnak jellemvonásai, külleme és tettei által. Ez alól a BDSM sem kivétel! Amióta részét alkotom a BDSM közösségnek jó magam is lépten, nyomon szembesülök azzal, hogy cédulákat, karaktereket aggatnak rám. Smpixie-n illetve a közösségben a domináns jelzőt használom magamra mivel az áll hozzám a legközelebb, ámbár nem feltétlen szeretem ezt a kifejezést, hiszen mindenkinek mást és mást jelent annak lenni épp aminek érzi magát. Legyen az domináns, switch, sub, ts vagy tv.

 

 

Ezt hangyányit földhöz ragadt rendszernek gondolom mert az embert nem lehet felcédulázni a vágyainak összesége alapján szerintem. Ez egy veszélyes játék, sőt álszent. Többnyire az emberek tisztában vannak vágyaikkal, amiért a BDSM-el kezdenek el foglalatoskodni és szárnyaikat bontogatni. Ebben a fázisban kapunk egy karaktert. (Karakter lehet domináns, sub, switch, tv, ts, fetisiszta, szadista, mazochista stb) Ezzel még semmi baj. A gond ott kezdődik, hogy egyre inkább elkezdi érdekelni az adott illetőt a karakterrel járó vonások, mint saját vágyainak megélése. Ez által a karakter kerül előtérbe és háttérbe szorulnak azon vágyak, amikért elkezdett emberünk a BDSM-el ismerkedni illetve meg is élni. Nyilvánvalóan ez egy vele járója, hiszen az intimitás egy új értelmezést kap, amikor elkezdjük felfedezni mennyi mindent is tartalmaz eme csodás világ.

 

 

 

Azonban soha nem szabad hagyni, hogy a karakter eluralkodjon rajtunk és ezért fojtsunk el magunkban egy vagy több olyan dolgot, amit ösztönösen megakarunk élni. Ezáltal befolyásolva lesz önnön intimitásod és minden, ami az egyén ösztönös vágyait illeti. Nem szabad a karakter miatt presztízskérdést csinálni a vágyainkból. Előbb, utóbb azon fogod kapni magad, hogy egy szerepet próbálsz magadra erőltetni és egyben elfojtani olyan dolgokat, amikre valóban vágysz. RisleyAddix barátomnak volt egy nagyon érdekes bejegyzése erről, ami abszolút azonos az én nézőpontommal.

http://nexusbdsm.blog.hu/2017/12/07/bdsm_fetiseink_osszesege

 

Én a BDSM-re úgy tekintek mint fétisek összeségére. Rengeteg fétis fér ebbe bele és több szerteágazó része is érdekelheti az egyént, aki felfedező fázisában van, de azokat is akik már évtizedek óta járnak ezen az úton. Olyan ez mint egy nagyon nagy édesség bolt ahova betévedünk és jobbnál jobb dolgokkal ismerkedhetünk meg.  A cédulákra, karakterekre visszatérve! Nem érdekelhet egy dominánst példának okáért a lábimádat? Hát hogy a f.szomba ne?  A lábimádat sem csak olyan formában valósulhat meg, hogy befekszünk valaki vagy valakik lábai alá és csináljuk, ami kedvünkre van. Szexuális aktus során is akadhat olyan szituáció, amikor a domináns egyed megkívánja a másik lábujját szopogatni vagy csak a lábát csókolgatni miközben maga az aktus folyik. Ettől switché esetleg alávetetté avanzsál domináns példányunk? A francokat! Semmiképpen sem szabad hagyni, hogy a karakter vonásai felülírják az egyén vágyait!

Szólj hozzá