2017. nov 24.

Idén Karácsonyra sem hoz Drogot a Rabszolga Postás Kínából

írta: VoodooLove
Idén Karácsonyra sem hoz Drogot a Rabszolga Postás Kínából

Előkerültek a csokimikulások, a kínai karácsonyfaégők, és lázas rohangálásba kezdtünk, hogy a fogyasztói társadalom hasznos tagjaként, beszerezzük a Karácsony, ma már "legszentebb" jelképét, az "ajándékot". Az "Új Aranykor" beköszöntével, ma már virtuálisan is lehetőségünk van, leróni azt a zarándok utat, amelyben a szeretteinknek szánt, és személyre szabott, ajándékainkat gyűjthetjük be. Sőt mostanra már jóval a Szenteste eljövetele előtt érezhetjük azt a bizonyos lázat, ami az ajándékozás szokását kíséri nálunk. Nem csak a plázákban lesznek egyre többen, ahol megőrülnek az emberek, de az internetes rendelések száma is megnövekszik ilyenkor. Nálunk, még október legelején nyilatkozta a Magyar Posta !!új!! szóvivője, hogy;

"Ha kínai webáruházból szeretnénk karácsonyi ajándékot rendelni, még októberben tegyük ezt meg, hogy időben meg is kapjuk"


Tehát, ha valaki most döbben rá, hogy kínai csempére cuppantható műfasszal, vagy gésagolyó gyüjteménnyel, esetleg egy "Szürke 50 árnyalata szettel" szeretne kedveskedni a partnerének, az jobban jár, ha már nem az eBayről próbálja azt beszerezni. A múlt évi, kissé elhazudott befulladást következően, jogos figyelemfelhívás ez a posta részéről. Látszik az igyekezet, hogy megsimogassák a lelki békénket azzal, hogy idén technikailag felkészültek a karácsonyi forgalomra.

"Tiszta Hollandia", írta valaki a blogjában. A magyarországi marihuána import, 90% kizárólag ázsiai kötődésű. Marketing szempontból viszont a "holland cucc", sokkal jobban cseng, mint a "vietnámi cucc". Még a feketekereskedelemben is.

Minket, akik részben a kilencvenes években szocializálódtak talán pont a drogokról való gondolkodás különböztet meg az előző generációktól. Elég ha csak a rajzfilmek humorvilágának fejlődésére gondolunk, egészen Tom és Jerry-től, a Family Guy-ig.



Amikor olyanokat olvasok, hogy egy kínai vegyipari vállalat 43 milliárd dollár költ felvásárlásokra, vagy egy komplett 5 éves tervet szán a vegyipar fejlesztésére az ország, az az Amerikára és Európára is szórt dizájnerdrog áradat növeléséről is szól. Az új pszichoaktív szerek gyakran féllegálisan épp a postán keresztül érkeznek az országba. Mi sem jobb lehetőség a "csempészetre", mint a megnövekedett karácsonyi küldeményforgalom. Mert épp ugyan abban a shit kategóriában érkeznek ezek a küldemények, mint a karácsonyi eBay rendelések.



"Ha kevés már az idő, akkor azt javaslom, hogy olyan csomagkézbesítési szolgáltatást rendeljenek, amelyhez nyomkövetés is társul" -folytatja a szóvivő.

Na persze, az a szolgáltatás már pénzbe kerül, így nem biztos, hogy a Kínából rendelt 1000 forintos műanyag vécéülőkénk kifizetődő vásárlás lenne, ha még 10 ezer forinttal megdobja az árát a postaköltség. Mindenesetre felkészültek a karácsonyra. Idén már nem csak 2-3 helyen történik a feldolgozás, hanem annál sokkal több helyen. Lecserélték az autókat sokkal nagyobbakra, és terhelhetőbbre, betanították az alkalmazottakat PDA kezelésre, és még egy új logisztikai részt is beindítottak.

A tavalyi "black fridayt" nem csak a posta szopta be. Az "itthon működő futárcégek mind alábecsülték az online rendeléseket." Mégis valahogy, a Magyar Posta nyilatkozatai a legellentmondásosabb. Valahogy palástolni kellet, hogy januárban még sokan nem kapták meg a csomagjaikat, és a nyugdíjasok még májusban is kaptak "ajándék" erzsébet utalványt, mert decemberben az valamiért visszament a feladónak. Halhattunk olyan csomagkézbesítőről, aki visszaadta a csomagot, mert nem volt hajlandó január végén karácsonyfát kézbesíteni. Az ortodox karácsony is már január 7-én volt. Sehogy nem tud hozzá jópofát vágni. Persze annyit azért el tud mondani, hogy tetszettek volna regisztráltan kérni, drágábban!

http://index.hu/gazdasag/2016/12/21/nemcsak_a_posta_a_futarszolgalatok_sem_birjak_a_karacsonyt/

Hatalmas propagandát kapott, hogy "Karrier Irodát" indítottak.

"Kísérje figyelemmel állásajánlatainkat, legyünk együtt a jövő postásai!"

https://www.posta.hu/karrier

Tudjuk, hogy a logisztikából minimum 400-an hiányoznak, és majd minden pozícióba keresnek munkavállalót. Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint nem néhány százas, de ezres nagyságrendű is lehet a munkaerő hiány, és a fizetések sem versenyképesek. Utóbbiban speciel ő maguk is sárosak, hisz ők tárgyaltak a munkáltatóval a bérekről. Az, hogy 2017-re sikerült egy 14%-os béremelést kilobbizni, az év tizedes, 0.5-höz képest nem is rossz eredmény. De ha figyelembe vesszük, hogy országosan 20-25%-al emelték a szakmai minimálbért, egy kalap szart nem fog érni a 14%, ami ténylegesen 12,5, de lehet, hogy annyi se lesz belőle. Ez nem eredmény. Úgy látszik nem fogták, hogy a fogyasztói társadalom, fogyasztó nélkül nem működik, és a fogyasztónak bérre is szüksége van a fogyasztásra.

Egy kormánypárti politikus azt mondta, hogy a postára beszivárogtak a Soros emberei és szabotálják a működést. Szerintem pedig a magyar állam bankárai szivárogtak be, akik néhány éve nagy létszámleépítést csináltak, ezzel annyira lerontva a munkakörülményeket, hogy sokan már nem is szívesen vállaltak ott munkát. A létszámhiány oka, maga a létszámhiány, amiről olyan vezetők döntöttek, akik azóta már rég leléptek onnan. A felelősséget pedig meghagyták az utódjaiknak. Érdekes mód, a posta úgy működik, hogy ha bevételről van szó, akkor állami cég, ha kiadásról, akkor magáncég. Talán nem meglepő, hogy ez a cég évtizedek óta csak és kizárólag nyereséges. Ha profitorientált módon gondolkozunk, nyilvánvalóan a legjobb helyzet az, ha 24 óra munkát, 0 forint bérét végeztetünk el. Csak az a helyzet, hogy ezzel elég hamar kicsinálnánk a saját állományunkat, és ez hosszútávon nem biztos, hogy olyan jó befektetés lenne. Ezzel szemben a posta úgy döntött, hogy idén az országos béremelésre úgy reagál, hogy megemeli a szolgáltatásainak az árait, és a dolgozóinak a bérét 0 százaléknál húzza meg. De ezt is csak azokon a területeken, ahol a legnagyobb problémát maga a munkaerőhiány okozza. Ám a "történelminek nevezett bérmegállapodástól" eltérően, most mégis bruttó 50 ezer forinttal többet kínál az új belépőknek, ez derül ki a MN adataiból. Ugyanaz a sztori mint a BKK-nál. És még annyi, hogy ez a probléma éppen tavaly karácsonykor ütközött ki látványosan.

https://mno.hu/belfold/sulyos-munkaerohiany-van-a-magyar-postanal-is-2410843

Azért tartottam fontosnak ilyen hosszan a postáról elmélkedni, mert a jelenleg is "bizonyos munkafolyamatokat" elemzek, amik a postával kapcsolatosak, másfelől meg tudom, hogy a magyar BDSM érdeklődésű emberek között sokan vannak postások. És persze sokan vannak olyanok is, akik az eBayről rendelik a kínai műfaszt, vagy a drogokat.



A Ószövetség azt írja, hogy nem annyira örül az Isten, ha olyan embereket lát, akik Black Friday-eken vesznek részt. Kifejezetten haragszik rájuk, de azért annyira nem, hogy el is pusztítsa őket. Okosabb dolog csak úgy nem részt venni benne, vagy felhívni a figyelmet a jelenségre. A karácsony sem magáról az ajándékozásról szól. Ilyen értelemben a postásra sem haragudhatunk, ha idén sem kapjuk meg az ajándékot időben. Ő viszont jogosan haragudhatna, ha kínai műfaszt vagy drogot rendelsz ilyenkor, vagy amikor "rabszolgaként" használják a munkaerőpiacon.

Szólj hozzá

webáruház postások Kína BDSM Magyar Posta Drogok Black Friday Erzsébet utalvány