2017. nov 25.

Név és logó

írta: VoodooLove
Név és logó

A nexus szó jelentése, összefüggés, kapcsolat, kötelék, összeköttetés, viszony. Az ötletet a Csillagok háborúja adta.

„Vannak helyek, amiket a sötét oldal hosszú ideje tartó jelenléte áthat, vagy olyan lények jelenléte, melyeket az energiája átjár, és a helyszínre vetítik a sötét oldal hatalmát.” -Luke Skywalker

"A sötét oldal sokféleképpen tudott manifesztálódni, még élet hiányában is, ami az Erő feltételezett forrása volt. Ezek olyan helyszínek voltak, ahol a sötét oldal erőteljesen jelen volt, ezeket a helyeket néha sötét oldal nexusoknak nevezték és ezek általában különböző események eredményeiként jöttek létre. Ezeket a helyszíneket annyira erősen átjárta a sötét oldal, hogy a közelükben lévő tárgyakat is sötét oldal aura telítette be."

Magát a BDSM-et is szokták a sötét oldallal azonosítani. Én azonban ezzel csak óvatosan bánnék. Ironikus módon a sithek is így gondolkoztak erről.

„A gonosz egy olyan szó, amit a tudatlan és a gyenge használ. A sötét oldal a túlélésről szól. A benned rejlő belső hatalom kibontakozásáról. Az egyén erejét dicsőíti.”

http://hu.starwars.wikia.com/…/Az_Er%C5%91_S%C3%B6t%C3%A9t_…

A Nexus szóból még asszociálhatunk a Szárnyas fejvadász androidjaira is, kikből hiányzik az empátia. Vagy talán mégsem? Aki látta a filmet az tudja mire gondolok.

"Különös élmény félelemben élni, ugye? Pontosan ezt jelenti a szolgaság."

Azt gondolom tehát, hogy a NEXUS névválasztás ilyen szempontból remek volt.

triskelion.png

És még mielőtt bárki is azt gondolná..., a logóban szereplő stilizált triskelion egy náci jelkép, az téved. Noha kétségkívül voltak mozgalmak, akik felhasználták ezt (is). Hozzám legközelebb álló értelmezés szerint trimúrtit, Brahma, Visnu és Síva isten megnyilvánulásának hármasságát jelképezi. Azaz teremtés, fenntartás, rombolás és megújulás. Ez a BDSM-ben nem csak spirituális, de gyakorlati jelentőséggel is bírhat. Ez csak egy megközelítés volt a sokból, és más kultúrákat nem is említettem most.

flat_900x900_070_f_u2.jpg

http://esemenyhorizont.uw.hu/2010/ezoter/triskeli.html

Szólj hozzá

sötét oldal spirituális BDSM