2018. jan 07.

Huncut szuperhirók?

írta: RisleyAddix
Huncut szuperhirók?

Előző írásomat egy képregényekből készült videójátékkal az Injustice 2-vel nyitottam:

https://hu.smpixie.com/bdsm-blogok/risleyaddix/43253-egyenlotlensegeink

Ugyan abban a blogban nem sokat foglalkoztam a képregények és a huncut szexualitás kapcsolatával, már nem először ütött szöget a fejembe a gondolat, hogy van kapcsolat a két világ közt.

Képtalálat a következőre: „super,am kissing wonder woman boot”

 Bár korántsem vagyok egy képregény guru, annyit látok, hogy számos ilyen kiadványban erősen mérik a hatalomvágyat és az erő(szak) szimbólumait a különböző fétis öltözékektől (lakk, bőr, latex cuccok, hosszú szárú csizmák) kezdve a fegyvereken át a szuper járművekig. Szerintem a különféle Batmobiloktól az én korosztályom (30-35 évesek) gyerekkorukban szinte mind dobtak egy hátast. 

A Marvel univerzum világában névlegesen is megjelenik egy gonosz női karaktere, akinek Fetish a becses neve. (http://marvel.com/universe/Fetish#axzz53NBSOi00). Érdekesnek tartom, hogy a gonoszok közt kap helyet Fetish Kisasszony. A fétist ugyanis -tudomásom szerint- a többségi társadalom szinte minden korban negatívan látta. A zsidóság már szinte a kezdetektől (lásd az aranyborjú történetét) elítélte a fetisizmust/tárgyak bálványozását. A marxizmus mind a vallási, mind az áru fetisizmus ellen erősen állást foglalt. A XIX. század végétől kezdve pedig roppant mód ellenezték a szexuális fetisizmust. Azért akkortól, mert előtte nem létezett a szexuális fetisizmus fogalma.

Az ötös fogat

 5 képregény hőst fogunk az alábbiakban megvizsgálni huncutsági szempontból. A választásom azokra esett, akiket kedvelek és/vagy azokra, akikről megbízható informcáiókat tudtam találni. Éppen ezért nem fog szóba kerülni részletesebben Harley Quinn és Joker kapcsolata (https://thenerdrecites.com/crazy-in-love-a-retrospective-into-the-joker-and-harley-quinns-abusive-relationship-in-batman-the-animated-series-778/), mert bár belelátható a BDSM, azonb belül főként egy ageplay kapcsolat is szerelmükbe, pszichológiailag annyira összetett és bonyoulult viszonyról van szó, amiről a BDSM Közösségből is sokan azt mondják, hogy erőszak és nem hunctuság folyik, hogy ennek kapcsán nem kockázatatom meg, hogy állást foglaljak. 

 

1, Daredevil (fenegyerek) kizárólag olyan Hölgyekkel kerül közeli kapcsolatba, akik vagy elveszítették már édesapjukat, vagy az éppen haldoklik. Erről halott apa fétisként ír Henrik Magnusson és Britni Patterson:  5 Superheroes With Consistently Bizarre Sex Lives in Comics (5 Szuperhős, akik rendszeresen bizarr szexuális életet élnek a képregényekben) című cikkükben

2, Meglehetősen érdekes, hogy Nightwing (korábbi nevén Robin) gyakran kerül olyan helyzetekbe, hogy nők kényszerítik aktusra, sőt gyakran vicc tárgyává is teszik. De ez már Robin korában is megtörtént vele -legalább- egyszer, mikor Poision Ivy a szexrabszolgájává tette:

Ha ma egy kitalált női szereplő jelenne meg hasonló szexuális szerepkörben, a kiadó bőrnadrágját is leperelnék a jogvédő szervezetek...Éljen a nemek közti egyenlőség, ugyebár.

 

3, Scarlet Witch fétise kissé hasonló az elsőként említett Fenegyerekéhez. Ő azonban nem csak a halált kedveli, hanem aktívan tesz is érte. Gyakran öli meg szerelmeit, hogy feltámassza őket, aztán jöhet a békülős szex...Lehet, hogy a Trónok Harca is merített ebből az ötletből John Snow és a Vörös Papnő kapcsán? A sorozatban ott is erős szexuális feszültséget éreztem a Vörös Papnő és a fattyú herceg közt, akit később feltámasztott:

 4, A cikkben szerepel még egy saját magát klónzó, szexuális amnéziától szenvedő "Multiple Man" Madrox, de ő túl kacifántos az én ízlésemnek, ezért kihagyom és ugrok a két szerző által utoljára elemzett szuperhősnőre: Csodanőre.  Bár nekem a mostani, gondoskodó-amazon Csodanő az ideálom, szexuálisan nem kevésbé izgatóak az eredeti Csodanő képregények, amikben a főhősünk bizony az alárendeltként volt jelen gyakran. A teljes igazság azonban az, hogy switch volt, mert ő is kötözött meg, vagy fenekelte el ellenfelek fenekeit.

 

Régebben még switch volt a mára dominává serdült képregényhősnő...

Nem is csoda, hogy ilyen volt eredetileg a Csodanő, hiszen megalkotója William Marston, pszichológus, fetaláló (a hazugságvizsgáló egy korai verziójának kiötlése hozzá kötődik) és képregényíró, imádta a kötözést és  egy Nők által vezetett jobb világról: Matriarchátusról fantáziált. (https://www.vice.com/en_us/article/exmj5w/matriarchal-utopia-bondage-fetish-feminism-wonder-woman-999) Továbbra is fontosnak tartom leszögezni, hogy nem vagyok szakavatott képregény olvasó, de annyi feltűnt az eredeti Csodanő képregényekkel kapcsolatban, hogy csak Nők  vannak benne domináns pozícióban. A főhős, és más Nők lehetnek ugyan alárendeltek, de csak egy másik Nővel szemben. Ez tetszik valakinek, vagy sem. Teljesen szubjektív, ám úgy gondolom, hogy ez a mozzanat is jól mutatja még számunkra -akik nem vagyunk képregény szakik,- hogy bizony a kezdeti történetekben is megvolt az a matriachális vonal, ami a mai Csodanőben is megvan, csak ott még switch is -inkább- leszbikus Hölgy volt a főhősNő, míg mára heteroszexuális, dominánssá változott. Ennek folyamatába azonban nem megyünk most bele, mert még vár ránk egy másik Hölgyemény.

5, Macskanő

Előző blogomat vele kezdtem, így ildomos, hogy most e Hölggyel fejezzük be. Korbácsa és mindig szexi latex/lakk/bőr cuccai, csizmái és tűsarkúi része a szuperhősNő énjének, hiszen csábjait is beveti, hogy könnyebb leszerelje ellenfeleit (http://www.fempop.com/2011/06/10/e3-the-new-batman-features-a-kinky-catwoman/) azonban a magánéletben is kedveli a huncutságokat.

Van, aki még a legyőzhetetlent Denevért is rabul tudja ejteni.

 

 

Szólj hozzá

vallás csizma fétis marxizmus Képregény BDSM Marvel Batman Csodanő Macskanő William Marston