2018. ápr 15.

Oligarchos

írta: VoodooLove
Oligarchos

Mostanában igen kevés idő jutott a blogolásra. Ennek az oka az, hogy elköltöztem egy új helyre. Még rengeteg munka volt, és még van is a lakással. Ez egy kissé lefoglalt. Jó hír viszont, hogy ismét panel proli lettem. Talán Bayer Zsolt szemében is egy kicsit többet jelenthetek. Hisz tudjuk, hogy a kétharmados többséghez szükség volt a panel prolik szavazatára is. Na, nem politizálnék továbbra sem a blogjaimban, csak amennyi feltétlenül szükséges.

A lényeg, hogy nem változott semmi. Van az országnak egy ilyen, és egy olyan oldala. Érdekes, hogy hallok olyanokat, hogy vannak olyan családok, ahol nem állnak egymással szóba az emberek, csupán azért, mert más színű pártra voksoltak az érintettek. Mi ez, ha nem egy meghasadt ország meghasadt emberekkel? Igazából ez egy jó lecke a magyar társadalom számára. Van egy teljesen szétesett ellenzék, akiknek sikerült a kampány lázában teljesen elrugaszkodni a valóságtól.

Írtam már arról cikket, hogy bizonyos elcseszett nevelési mintákat továbbörökítünk a nevelés során. Például a narcisztikus személyiségzavar gyakran nem egy valódi személyiségzavar. Csak adott esetben így nevelték az illetőt fel, hogy csak akkor tud érvényesülni, ha mindenkin átgázol, törtető, és nem vesz emberszámba senkit sem. Erről még Csernus Imre is írt a „Férfi” című könyvében.

Ezért is bánnék óvatosan a politikával, hisz mindig minden választásnál egy új generáció is részt vesz a szavazáson. És jól látszik, hogy az a korosztály épp ugyanolyan meghasadt, mint az idősebb generáció. Vajon itt is továbbvisznek elcseszett mintákat. 2010 óta mondogatom, hogy óvatosan, mert ez egy hosszú távú berendezkedés lesz.

Különösen nehéz helyzetben éreztem magam, mert a körzetemben a két számomra legutálatosabb párt versenyzett egymással. Az MSZP és a Fidesz. Az MSZP 1989. október 7-én alakult meg. A Magyar Szocialista Párt jogutódaként örökölte az állampárt vagyonát is. Novemberben megsemmisítették a pártiratokat. Bizonyítékok nélkül nem lehet végrehajtani az előző rezsim vezetőinek elszámoltatását. Kérdés az, hogy a mai Fidesz hány százaléka volt MSZMP-s tag? Tudjuk, hogy Magyarország államformája hivatalosan is Oligarchos.

 

A hétvégén terveztem egy BDSM tematikájú rendezvényre látogatni, „A Nagy Fájdalom Estre”. De sajnos ez elmaradt, mert túlnyomórészt csak férfiak jelentkeztek be, és a rendezvény szervezője ezt a nemek kiegyenlített aránya mellett szerette volna megszervezni. A rendezvény szervezőjével beszélgettem egy kicsit. Érdekes estnek indult volna, mert itt az önismeret mellett megélések is lettek volna. Tehát, aki szeret kapni, az kapott volna, aki szeret adni, az adott volna. Mi vesztenivalója lehet egy szadistának? Hát mondjuk csak annyi, hogy kifejezetten szadisták lesznek a rendezvényen. Így megértem, hogy elmarad.

Máskülönben úgy nem történik körülöttem semmi. Olvasgatok, zenét hallgatok. BDSM témában úgy érzem, már mindenről írtam, ami érdekelt. De mindig érnek új inspirációk. Most is épp egy olyan könyv akadt már nem tudom hányadszor a kezemben, amiben a BDSM főszerepet játszik. Jillian Keenan egy mazochista lány könyvéről van szó, már idéztem belőle korábban. Amint befejezem - végre! -, majd helyzetjelentek róla.

 

Szólj hozzá

politika manipuláció BDSM Közösség